Stintino på Sardinien

Sidste stop på vores Italiensrundtur har været Stintino, som ligger i det nordvestlige Sardinen. Det er en lille sejlerby omkranset af de smukkeste strande og en stor nationalpark på en ø nærved. Det er bestemt ikke noget dårligt sted at slutte, her har været rigtig dejligt. Pigerne har badet, vi har hygget os i byen (og spist temmelig meget is), været en hel dag i nationalparken og så en smule dykning.
Rejseselskabet blev udvidet til 5, da morfar kom forbi på visit i tre dage.


Vi har boet i en lejlighed hos Andrea, og der var tre soveværelser, så det var fint.
Vi hyggede os alle sammen med udsigten fra terrassen ud over lystbådehavnen. Pigerne var meget glad for at få besøg, de vidste ikke at morfar kom.

En af dagene var vi i Asinara Nationpark. Parken er en hel ø på på vel 30km fra den ene ende til den anden. Øen har været brugt som fængselsø indtil 1997, hvor mordere, terrorister og mafiabosser blev indkvarteret i etværelseslejligheder uden håndtag. Vi var rundt og se det lukkede fængsel, og det var ikke et sted man ville ønske sig ophold.


Efter rundtur på øen i minitog blev turen afsluttet med badning og snorkling på øen. Da det jo er en nationalpark, og fiskeri er forbudt, var dyrelivet under overfladen ret imponerende.
Karoline lærte af snorkle sammen med mor, og hun så krabber, småfisk og søpølser. Hun var meget stolt, og det var ret imponerende at hun kunne.
Emilia er også godt i gang med at lære det. Masken på, snorklen i munden og så hovedet direkte ned i vandet – det er ikke modet der mangler!

En ekstra sidste is, postkort hjem til børnehaven, og så var vi klar til at tage til Spanien.
Vi startede lige færgeturen med de efterhånden sædvanlige forsinkelser og lange rejsedage.

Det var sidste stop i Italien.
Nedenfor er et lille kort over vores rute igennem det italienske. Og punkterne på kortet er vores stop
1: Scopello, Sicilien
2: Taormina, Sicilien
3: Palinuro
4: Rom -også en smuttur til Cypern, og så tilbage til Rom
5: Olbia, Sardinen
6: Stintino, Sardinen
7: Barcelona, hvor vi er nu

italien

Til sidst lidt stemningsbilleder fra slap-af-dag i Barcelona, hvor vi bor i Lucias rigtigt dejlige hus.

Vi er i Barcelona en uges tid, hvor vi nyder det spanske.

Olbia på Sardinien

Den lille rejsende familie befinder sig på Sardinen. Her har vi været siden den 10. juni. Vi rejste herover efter Rom med en færge tidligt om morgenen. Turen var hård pga. manglende søvn og mange oplevelser, og Karoline blev syg. Det tog en dags tid at komme ovenpå igen, og så var alt godt. Heldigvis har vi sat tempoet ned siden.

Hård rejsedag
Hård rejsedag

Vi har boet fra den 10. til den 20. juni i oplandet til en mindre by, Olbia. Vi boede hos Alfiero, en enlig, ældre italiensk mand, som havde indrettet halvdelen af sit hus til rejsende. Det var rigtig fint. Hans have var ganske imponerende med blomster og buske i alle afskygninger. Huset ligger på en bjergside, så udsigten var såmænd også ok 😉 Det ligger landligt, så myrer og slanger (!) var også en del af pakken.
Desværre snakkede Alfiero ikke engelsk, men vi forstod nu hinanden rimelig godt alligevel. Gæstfriheden fejlede bestemt ikke noget, og vi hyggede os gevaldigt.

Klik på billeder for at se galleri

Olbia ligger ved Costa Esmarelda. Man kommer her for strandens skyld, og her er kridhvide sandstrande i massevis, omkranset af bjerge og klipper. Det er virkelig smukt, og turisterne indefinder sig ikke før juli og august. En dag lejede vi en båd og sejlede en tur. Pigerne synes det var helt fantastisk, jo vildere i bølgerne jo bedre!

Vi har også oplevet naturfænomener i form af Mistral vind, som bogstaveligt talt blæste tingene om kuld i tre dage. I de dage kunne vi ikke meget, men vi fik besøgt byen Olbia og kom på legeplads, og shoppede lidt. Vi troede jo, at solen skindede hele tiden, men så lærte vi det 🙂 En enkelt eftermiddag ved regnvejr blev det også til, den blev brugt til regnvejrsdans!

På nordsiden af Sicilien ligger Capo Testa. Det er en lille ø kun forbundet til Sicilien med en bro, og der er ikke andet end kæmpe store stenformationer, som er blevet slebet runde af vinden. Vi har været på ekskursion deroppe en dag, og landskabet var virkeligt imponerende. Store runde klipper, vige med turkisblåt vand… Der er alle muligheder for god vandring og klatring, og vi tog alle 4 en lang dag rundt på øen. Vi kravlede alle rundt i klipper, op til udsigtspunkter, ned til vandet. Pigerne knoklede rundt hele dagen, og vi havde alle en helt fantastisk dag.

Torben har fået gang i dykningen. Der er blevet dykket ud fra 3 forskellige områder i det nordlige Sicilen. Der er utroligt meget liv under vandet her. Små og store fisk i alle afskygninger, store blæksprutter, kæmpe ål, barracuda, grubere, hummere osv. En enkelt dag var der endda delfiner på hjemturen! Vandet er dog koldt. 1,5 time under overfladen i 16 grader varmt vand er en udfordring.
Det er gået rigtig godt i langt det meste af tiden. Dykkerfirmaerne er meget professionelle, udstyret er godt og man er i gode hænder. Desværre med en enkelt hård oplevelse idet et ildebefindende satte ind bogstaveligt talt på havets bund efter de første dyk her på øen. Det endte i et slemt migræneanfald med alt hvad det fører med sig, og det var ikke rart. Ufarligt, men ubehageligt. Heldigvis er der taget revanche siden, og dykningen hernede har været overraskende god. Helt klart noget at vende tilbage efter.

Lige nu er vi i Stintino på nordvestsiden af øen. Mere herom i næste indlæg, som kommer snarest.

Og så rejser vi videre til Barcelona med færgen i overmorgen 🙂

 

Roma

Tilbage til Italiensk is, italiensk kaffe og “Prego” – vi har været i Rom.

Vi ankom til Ciampino lufthavn i Rom efter en dejlig uge på Cypern og følte nærmest at vi kom hjem da vi satte os ind i bilen igen. Vi er tilbage i rejsegearet efter en uges afslapning på Cypern.

Køkkenet i Rom
Køkkenet i Rom
Italiensk pizza i lejligheden
Italiensk pizza i lejligheden
Mor og far i Rom
Mor og far i Rom

Vi fandt en ca 90 kvartratmeter stor lejlighed i et lokalt område lidt uden for de centrale Rom. Vi boede i Federicos lejlighed, og blev igen mødt af enorm hjælpsomhed og gæstfrihed.
2 værelses lejlighed med godt køkken – pigerne havde et børneværelse, et godt soveværelse til de voksne og et fint køkken/allerum. Vi boede lokalt, og fik oplevelsen af lokalsamfundet i Rom på en anden måde end inde i det antikke Rom. Det passede os rigtig godt, og det er helt klart et sted vi gerne vil tilbage til.

Pandekager i luften i Rom!
Pandekager i luften i Rom!
Pigerne på hovedet i sofaen i lejligheden i Rom
Pigerne på hovedet i sofaen i lejligheden i Rom

image

LEGO i lejligheden
LEGO i lejligheden

Men Rom er jo også seværdig! Vi fik set et par af de store attraktioner – Venedig pladsen, den spanske trappe, Skt Peters Kirken m.m. Karoline og far tog på udflugt ind til Coloseum en dag da Emilia trængte til en pause. Det antikke Rom er heller ikke så interessant for børn, ærligt talt, så der var ingen grund til at slæbe den mindste ind i kedlen i det centrale Rom for at kigge på bunker af gamle sten 😉

Trevi fontænen
Trevi fontænen
Trevi fontænen
Trevi fontænen – vi smed mønter i vandet med håbet om at vende tilbage til Rom
Venedig pladsen
Venedig pladsen
Collosseum
Coloseum
Far og Karoline på tur til Colosseum
Far og Karoline på tur til Colosseum
Colosseum
Coloseum
Colosseum
Colosseum

Vi så Skt Peters kirken i torsdags. Pigerne klarede køen rigtig godt, og vi brugte en halv dag på udflugten.
Det sjaskregnede da vi tog afsted, men da regnen stoppede blev temperaturen nede på et udholdeligt niveau – det var en god dag! Lidt italiensk kaffe og noget chokoladekager på hjemvejen, ja, så er lykken jo gjort.

Sagt om kirken:
“Det er altså ikke som jeg forestillede mig. Hvorfor er der ingen lysekroner?” Karoline havde nok mere et slot i tankerne.
“Der er jo ikke noget guld herinde”, sagde Emilia, tydeligt skuffet.

Skt Peters kirken - den uden guld og lysekroner!
Skt Peters kirken – den uden guld og lysekroner!
Far og piger bliver frelst i kirken - eller noget...
Far og piger bliver frelst i kirken – eller noget…
Karoline og Emilia undrer sig over schweizer gardisternes klovneuniform - det gjorde alle andre vidst også
Karoline og Emilia undrer sig over schweizer gardisternes klovneuniform – det gjorde alle andre vidst også
Kan man styre de to på så stor en plads?
Kan man styre de to på så stor en plads? Nej… De jagtede duer, det var mere interessant 🙂
Kø til Skt Peter
Kø til Skt Peter
Beninis plads foran Skt Peters kirken
Beninis plads foran Skt Peters kirken

Peterskirken var selvfølgelig imponerende som alt det andet hernede.

I lokalområdet fandt vi en rigtig god legeplads. Dem har der ellers ikke været for mange af hernede, så vi blev positivt overrasket. Alt i alt var vi rigtig godt tilfredse med at bo i et lokalområde lidt væk fra de største turistattraktioner.

Legeplads i Rom
Legeplads i Rom
På legeplads i Rom
På legeplads i Rom

4 dage i Rom – det er ikke nok, men vi er alligevel glade for at komme videre. Rom er helt fantastisk, og bestemt et sted der skal udforskes. Men måske uden børn, og helt afgjort på et tidspunkt hvor temperaturen er mere menneskelig når solen skinner. Selv Federico beklagede sig over varmen den dag det var varmest 😉

Vi er nu på Sardinien. Vi bor i et hus hos Alfierdo på den nordøstlige kyst. Lidt nord for Olbia, ved Costa Smeralda. Kridhvide strande, fred og ro og en have til børnene. Vi bliver her i 10 dage og nyder det lidt.

Ayia Napa – Cypern

Sikke en dejlig uge vi har haft på Cypern. Vi fløj fra Rom til Cypern, lejede en bil og mødtes med en del af familien i Ayia Napa hvor vi alle boede på hotel sammen. Mormor havde inviteret for at fejre 60 års fødselsdag, og det var jo helt skønt!
Fantastisk sted, og børnene legede og badede alle sammen hele ugen – altså når vi ikke lige sad og spiste i restauranten 😉
Der var rigtig gode børnepools, fin strand og dejligt vejr.

"Jeg kan ikke nåååå!" - Emilia på legeplads
“Jeg kan ikke nåååå!” – Emilia på legeplads, hun nød det
Karoline og kusine Sofie på legeplads på Cypern
Karoline og kusine Sofie på legeplads på Cypern. Karoline ville meget gerne tage sig af Sofie, og de brugt en masse tid sammen.
Børneklub på Cypern - bamse får krammere
Børneklub på Cypern – bamse får krammere
Storsmilende Emilia til børneklub på Cypern
Storsmilende Emilia til børneklub på Cypern
Emilia spiser "appeltroner"...
Emilia spiser “appeltroner” i restauranten…

Vi fik vidst ikke set det store ud over hotellet og den nærvedliggende strand, men en enkelt tur ind til byen blev det da til.
Mormor var med, da vi tog afsted for at købe badedyr!

Den lille familie på stranden efter besøg i Aiya Napa
Den lille familie på stranden efter besøg i Aiya Napa

Ellers lider man ingen nød ved poolen. Vandet var godt, udsigten endnu bedre. Tilsat fri bar – så går det jo fint 😉
(Vi drak spandevis af kaffe og cola)

Afslapning ved poolen på Cypern
Afslapning ved poolen på Cypern
Opladning ved poolen på Cypern
Opladning ved poolen på Cypern

På hotellet var der masse af krydderurter rundt omkring i området, som man kunne gå på opdagelse i. Emilia hyggede sig som sædvanligt med at plukke blomster.

Hva sir løven? Emilia forklarer hvad Løvemonsterblomster siger (Løvemund)
Hva sir løven?
Emilia forklarer hvad Løvemonsterblomster (Løvemund) siger

Tennis blev det også til – og Karoline var med. Vi havde ikke problemer med at holde varmen. 3 kvarter med det, og så var det direkte i vandet for at blive kølet af.

Tennis på Cypern - Karoline prøvede også lidt
Tennis på Cypern – Karoline prøvede også lidt

En af dagene blev pigerne passet af mormor, så mor og far kunne bruge en formiddag på en vandretur. Kommer man lidt væk fra turistcentrum er der mange smukke områder, og vi fik udforsket lidt.

Vandretur for mor og far på østsiden af Cypern
Vandretur for mor og far på østsiden af Cypern

Vandsport er der også masser af. Torben fik gang i dykningen igen efter 7 års pause, og var afsted på 2 dyk. Der er stor sigtbarhed og roligt, men også lidt køligt vand på Cypern. Et af dykkene var et grottedyk med en imponerende 30m lang undersøisk grotte som dykket gik igennem. Lidt klaustrofobisk, men meget spændende.

Karoline kiggede lidt på de større børn, og efter meget kort tid kunne hun dykke hele hovedet under vand. Derefter smed hun svømmevingerne og svømmede rundt med dykkerbriller og snorkel.

Karoline gør klar til at dykke!
Karoline gør klar til at dykke!
Og så dykker hun!
Og så dykker hun!
Karoline svømmer uden svømmevinger, men med snorkel
Karoline svømmer uden svømmevinger, men med snorkel
Emilia bader og bader - helst hele dagen lang
Emilia bader og bader – helst hele dagen lang

Moster Lotte spurgte om ikke mor Helle skulle luftes i en faldskærm, og sådan en opfordring siger man jo ikke nej til. Men Karoline var åbenbart også stor og modig nok til at tage med, så de tre tog en paraglidetur – altså en faldskærm trukket efter en motorbåd. Karoline var pavestolt bagefter, men det var altså også ret modigt!

Karoline, mor og moster klar til paraglider-tur på havet. Altså op i en faldskærm og efter en motorbåd
Karoline, mor og moster klar til paraglider-tur på havet. Altså op i en faldskærm og efter en motorbåd
Karoline, mor og moster på vej op i faldskærmen
Karoline, mor og moster på vej op i faldskærmen
Karoline, mor og moster laaangt oppe i faldskærmen
Karoline, mor og moster laaangt oppe i faldskærmen
Overstået tur i faldskærm - Karoline ville afsted straks igen
Overstået tur i faldskærm – Karoline ville afsted straks igen

Vi sluttede ugen med fælles restaurant besøg. Det var meget hyggeligt, og maden var fantastisk. Vi var også enige om, at efter en uge med all inclusive, har vi vidst fået nok at spise 😉

Hele rejseselskabet på Cypern
Hele rejseselskabet på Cypern
Mormor og børnebørn
Mormor og børnebørn

Og så med flyveren tilbage til Rom, hvor bilen med det meste af vores oppakning stod på en aflåst parkeringsplads.
Rejsedagene – altså de dage hvor vi skal fra A til B – er helt klart de mest opslidende. Transfer ud og ind af hoteller, byer, lufthavne, mange timer på motorvejene osv. er ikke det sjoveste, og arbejdet i den forbindelse er stort med så meget udstyr og store afstande. Men pigerne holder flot ud, og vi tager den med ro dagen efter.

På vej tilbage til Rom efter en dejlig uge på Cypern
På vej tilbage til Rom efter en dejlig uge på Cypern
Rejsedag - pigerne ser IPad på flyveren tilbage til Rom
Rejsedag – pigerne ser IPad på flyveren tilbage til Rom

Nu bliver vi i Rom i nogle dage, og ser lidt på byen. Det har vi glædet os til. Vi bor hos Federico i en lejlighed i et beboelsesområde ikke langt fra centrum.