Roma

Tilbage til Italiensk is, italiensk kaffe og “Prego” – vi har været i Rom.

Vi ankom til Ciampino lufthavn i Rom efter en dejlig uge på Cypern og følte nærmest at vi kom hjem da vi satte os ind i bilen igen. Vi er tilbage i rejsegearet efter en uges afslapning på Cypern.

Køkkenet i Rom
Køkkenet i Rom
Italiensk pizza i lejligheden
Italiensk pizza i lejligheden
Mor og far i Rom
Mor og far i Rom

Vi fandt en ca 90 kvartratmeter stor lejlighed i et lokalt område lidt uden for de centrale Rom. Vi boede i Federicos lejlighed, og blev igen mødt af enorm hjælpsomhed og gæstfrihed.
2 værelses lejlighed med godt køkken – pigerne havde et børneværelse, et godt soveværelse til de voksne og et fint køkken/allerum. Vi boede lokalt, og fik oplevelsen af lokalsamfundet i Rom på en anden måde end inde i det antikke Rom. Det passede os rigtig godt, og det er helt klart et sted vi gerne vil tilbage til.

Pandekager i luften i Rom!
Pandekager i luften i Rom!
Pigerne på hovedet i sofaen i lejligheden i Rom
Pigerne på hovedet i sofaen i lejligheden i Rom

image

LEGO i lejligheden
LEGO i lejligheden

Men Rom er jo også seværdig! Vi fik set et par af de store attraktioner – Venedig pladsen, den spanske trappe, Skt Peters Kirken m.m. Karoline og far tog på udflugt ind til Coloseum en dag da Emilia trængte til en pause. Det antikke Rom er heller ikke så interessant for børn, ærligt talt, så der var ingen grund til at slæbe den mindste ind i kedlen i det centrale Rom for at kigge på bunker af gamle sten 😉

Trevi fontænen
Trevi fontænen
Trevi fontænen
Trevi fontænen – vi smed mønter i vandet med håbet om at vende tilbage til Rom
Venedig pladsen
Venedig pladsen
Collosseum
Coloseum
Far og Karoline på tur til Colosseum
Far og Karoline på tur til Colosseum
Colosseum
Coloseum
Colosseum
Colosseum

Vi så Skt Peters kirken i torsdags. Pigerne klarede køen rigtig godt, og vi brugte en halv dag på udflugten.
Det sjaskregnede da vi tog afsted, men da regnen stoppede blev temperaturen nede på et udholdeligt niveau – det var en god dag! Lidt italiensk kaffe og noget chokoladekager på hjemvejen, ja, så er lykken jo gjort.

Sagt om kirken:
“Det er altså ikke som jeg forestillede mig. Hvorfor er der ingen lysekroner?” Karoline havde nok mere et slot i tankerne.
“Der er jo ikke noget guld herinde”, sagde Emilia, tydeligt skuffet.

Skt Peters kirken - den uden guld og lysekroner!
Skt Peters kirken – den uden guld og lysekroner!
Far og piger bliver frelst i kirken - eller noget...
Far og piger bliver frelst i kirken – eller noget…
Karoline og Emilia undrer sig over schweizer gardisternes klovneuniform - det gjorde alle andre vidst også
Karoline og Emilia undrer sig over schweizer gardisternes klovneuniform – det gjorde alle andre vidst også
Kan man styre de to på så stor en plads?
Kan man styre de to på så stor en plads? Nej… De jagtede duer, det var mere interessant 🙂
Kø til Skt Peter
Kø til Skt Peter
Beninis plads foran Skt Peters kirken
Beninis plads foran Skt Peters kirken

Peterskirken var selvfølgelig imponerende som alt det andet hernede.

I lokalområdet fandt vi en rigtig god legeplads. Dem har der ellers ikke været for mange af hernede, så vi blev positivt overrasket. Alt i alt var vi rigtig godt tilfredse med at bo i et lokalområde lidt væk fra de største turistattraktioner.

Legeplads i Rom
Legeplads i Rom
På legeplads i Rom
På legeplads i Rom

4 dage i Rom – det er ikke nok, men vi er alligevel glade for at komme videre. Rom er helt fantastisk, og bestemt et sted der skal udforskes. Men måske uden børn, og helt afgjort på et tidspunkt hvor temperaturen er mere menneskelig når solen skinner. Selv Federico beklagede sig over varmen den dag det var varmest 😉

Vi er nu på Sardinien. Vi bor i et hus hos Alfierdo på den nordøstlige kyst. Lidt nord for Olbia, ved Costa Smeralda. Kridhvide strande, fred og ro og en have til børnene. Vi bliver her i 10 dage og nyder det lidt.

5 tanker om "Roma"

 1. Det ser så dejligt ud. Man kan godt nyde det lidt sammen med dig gennem billederne. (faktisk er jeg ski.. misundelig, men det andet lød bedre )
  Det ser ud til at I stortrives med at være på farten.
  kh Lene

 2. Sikke en masse dejlige oplevelser og skønne steder. Dejligt at se at i stortrives. Jeg kører lige en tur over til jeres hus og kigger på ukrudt i hækken. Måske har havenissen været der…

 3. Tiden flyver godt nok afsted, og jeg når ikke altid ind og ser sidste nyt, før der er en masse nyt. Lækker læsning og massere af dejlige billeder.
  Selv om der er lang tid tid, glæder vi os nu alligel til, at I kommer hjem igen – Alvilda savner jer i hvert fald og nævner jer ofte 🙂

 4. Herlige billeder fra ROM – dejligt at se, at det gik fint med at komme “hjem”! Ha’ nogle skønne dage på Sardinien, og så glæder vi os til at høre, hvor turen så går hen, knus fra mormor

 5. Fantastiske billeder – Sikke mange fede oplevelser i får Jeg har netop vist billederne til Nynne – hun synes også det ser mega fedt ud! Vi savner jer – især Nynne. Hun er ved at arrangere det helt store til i kommer hjem Knus fra os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *