San Sebastian

Turens sidste større destination blev som planlagt San Sebastian i Nordspanien ved Biscay bugten, ikke langt fra grænsen til Frankrig.

San Sebastian er en fantastisk by. Den er ikke så stor og er omkranset af mindre bjerge. Byen slutter ud i bystranden La Concha, som er meget besøgt af åbenlyse årsager. Den er børnevenlig, stor og lækker og ligger lige i byen. Spanierne – eller baskerne – kommer her for en eftermiddagsdukkert og bliver der hele dagen i weekenden.

La Concha - stranden i San Sebastian
La Concha – stranden i San Sebastian
Aftensmad på stranden i San Sebastian
Aftensmad på stranden i San Sebastian


Den gamle bydel ligger lige op til stranden, og der er fyldt med restauranter og pinchos barer. Pinchos er den nordspanske udgave af tapas.
Her er fuld af liv, og vi kom lige til starten af sæsonen. Den årlige jazzfestival startede 2 dage før vi måtte videre, desværre uden vi fik hørt meget musik ud over gademusikanter.

Den gamle bydel i San Sebastian
Den gamle bydel i San Sebastian
Pinchos bar i San Sebastian
Pinchos bar i San Sebastian

Her har også været varmt. Vejret har skiftet fra behagelige 23 graders varme til en regulær hedetur i indekanten af 40 grader. Det var voldsomt inde i byen, og stranden var den eneste udvej.
Vi har boet i Sergios lejlighed i udkanten af byen. Hyggeligt lokalområde, vi spiste en del ude på cafeerne om morgen. Busserne gik ind til byen hvert 5. minut, så man er var derinde på 15-20 minutter.

Bananis i sofaen i San Sebastian
Bananis i sofaen i San Sebastian
Karoline laver appelsinjuice i San Sebastian
Karoline laver appelsinjuice i San Sebastian

Vi har også været på ture.
San Sebastian har ligesom Rio en Jesus statue på et bjerg, som våger over byen. Vi gik derop en formiddag i meget høj varme. Udsigten var rigtig god, og udstillingen på toppen om San Sebastians historie var egentlig meget interessant.
Det sejeste var dog, at både Karoline og Emilia trodsede varmen og vandrede de 125 højdemeter op og ned igen ad bjerget uden overhovedet at få hjælp. Det var selv for de voksne en anstrengende tur, og vi må sige, at de to små på det punkt klarer det fantastisk godt.

Far og pigerne fra udsigtspunkt på vej op ad bjerget i San Sebastian
Far og pigerne fra udsigtspunkt på vej op ad bjerget i San Sebastian

Den sidste dag tog vi i Akvariet ved havnen. Det var rigtig spændende. Der var igen hajer og rokker, men denne gang fik pigerne også mulighed for at stikke hænderne ned og røre ved lidt fisk.
Inde i auditoriet kunne både Emilia og Karoline fortælle historier om havets fisk til alle, som ville lytte med 🙂 Lidt om hammerhajer, skildpadder og den slags.

Karoline holder foredrag i akvariet i San Sebastian :-)
Karoline holder foredrag i akvariet i San Sebastian 🙂
Piger i akvariet San Sebastian
Piger i akvariet San Sebastian

Derudover isbarer, pinchosbarer og legepladser – det var hyggeligt i San Sebastian og nu er vi klar til at komme hjem. Vi er kørt til Troyes i Frankring og kører videre til Osnabrück i morgen. Vi rammer Tranbjerg den 25. Juli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *